Amatőr rockzenekarok

A blogomban amatőr rockzenekarokról fogok írni.

Friss topikok

  • Lucky70: Olvastam a rólunk szóló irásod. Azóta már másik csapat énekese lettem. Ha van kedved nézz meg mink... (2010.01.22. 11:50) Brockolee

Linkblog

Brockolee

2010.01.18. 16:25 | blueskiraly | 1 komment

Üdv újra!

Előszöris bocsánatot szeretnék kérni mindenkitől, amiért már ilyen rég volt frissítés, csak egyszerűen nem találtam olyan zenekart, akikről érdemes lett volna írjak, úgyhogy ezúton is kérlek titeket, hogy ha van olyan zenekar akikről hallani (olvasni) szeretnétek a blogban, jelezzétek felém, sőt, ha írsz egy ismertetőt, azt is kiteszem :)

Szóval jöjjön a Brockolee!

Először kb 3 éve láttam őket. Akkoriban még egy fiatal lány énekelt náluk. Tudni kell rólam, hogy a női rockénekeseket sosem szerettem - még ma sem igazán - de benne pozitívan csalódtam. Persze profi sem volt, de az én akkori elvárásaimat tudta hozni. Aztán többé nem is láttam őket élőben jóideig. Szombaton viszont megint ott lehettem egy koncertjükön, nagy meglepetésemre már férfi énekessel. Baromi jó hangulatot csináltak. Voltak saját dalok is, és feldolgozások is, ha jól emlékszem, közel egyenlő arányban. Ami külön pozitívum, hogy nem csak az énekes "húzza a szekeret", hanem a dobos is volt hogy 1-2 dalt bekonferált, és segített a hangulat tetézésében. A zenekar egyébként tatai, 2003-ban alakultak. Érdemes meghallgatni őket!

Ribogzi

2009.11.29. 21:09 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A héten írt nekem a Ribogzi zenekar egyik tagja, hogy szeretnének felkerülni a blogba. Megpróbálok eleget tenni a kérésüknek.

Tehát a srác küldött 1 albumot (Mert megérdemled). Elkezdtem hallgatni: az intró igencsak tetszett, zeneileg tényleg kiforrott, aztán az 1. szám kissé csalódás volt számomra: ugyanis másról sem szól, csak hogy szar az élet. Gondoltam hogy ez csak az 1. dal témája, majd jön valami vidámabb dal is, de sajnos ismét csalódnom kellett. Az albumot csak félig sikerült meghallgatnom, de mindegyik dalból árad a bánat. Valahogy ez nekem nemigazán jön be, dehát kinek mi.

A zenekart azoknak tudnám ajánlani, akik az Omen/Akela szövegvilágát kedvelik: egyszerű, könnyen érthető szövegek, amelyek jók, csak eléggé szomorúak.

 

Sztrapacska Blues Band

2009.11.18. 20:25 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Elég hosszú sztori, hogy hogy is találtam rá erre a zenekarra, de azért leírom. Régen játszottam egy zenekarban - nem volt koncertünk, csak összejártunk zenélni -, ahol játszottuk a Bojtorjántól - Csavargódal c. nótáját, kicsit átalakítva, rockos verzióban. Marhára tetszett ez a szám, eléggé megérintett, ez volt talán a kedvencem a próbák során. Aztán vasárnap este felhívott egy régi ismerős hogy van-e kedvem összeállni vele és még 1 ismerősével zenélni. Igent mondtam. Aztán kicsit nosztalgiáztam a zenék közt, hogy miket játszottunk, stb. Akkor találtam rá a YouTube-on erre a zenekarrra. Ők is feldolgozták a dalt. Jól nyomják, ez kétségtelen.

Akkor most jöjjön a zenekar!

2006 novemberében alakultak, először 3, majd 5 taggal folytatták. Stílusukat tekintve - nevükből egyértelműen adódó - bluest játszanak, néha pedig régebbi "rockslágereket", csúnya szóval élve. Repertoárjukban olyan zenekarok dalai sorakoznak, mint például Deák Bill Blues Band, Hobo Blues Band, P. Box, Takáts Tamás Blues Band, stb...

 

EVM

2009.11.08. 19:33 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A következő zenekar az egyik kedvencem - sőt talán a kedvencem - az eddigiekben ismertetettek közül. Az oka talán az, hogy ők állnak a legközelebb az ízlésemhez: régi rock és blues dalok, hiteles előadásban.

A zenekar 2006 novemberén indult útjára, 2007 augusztástól pedig koncerteket ad. Volt pár tagcsere, ám a banda nem tört meg, továbbra is folytatják.

Felállás:

Faragó László: ének és gitár
Huszics Márton: gitár
Héder Sándor: basszusgitár
Kis Milán Gergő: dob

Honlap: www.evmzene.atw.hu/

És akkor jöjjön itt is, mint minden zenekarnál, a szokásos YouTube-ról belinkelt videó, és mint a Prometheus zenekarnál, itt is a Kőbánya blűűűűz!

 

Prometheus

2009.11.05. 22:41 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A következő zenekar a Prometheus. Sok hasonlóság lesz az előző, Yerblues-al kapcsolatos, és ezzel a zenekarral kapcsolatos post közt. Mégpedig az, hogy erről a zenekarról sem tudok semmi konkrétumot, úgyhogy nem lesz egy hosszú bejegyzés ez sem. A másik hasonlóság pedig az, hogy ők is egy Deák Bill dalt dolgoztak fel. Ez a dal is a Király egyik himnusza, mégpedig ez a Kőbánya blues.

Ami azonban eltérő, hogy a Yerblues előadása nagyon tetszett, a Prometheusé pedig kevésbé. Ugyanis az énekes hangja nagyon nem illik a blueshoz, főleg nem Deák Bill dalokhoz. Inkább valami poprock formációban tudnám elképzelni, ott biztosan jobban tudná kamatoztatni a tudását. A zenészek nem voltak rosszak, egész tisztességesen játszanak, sőt!

Na akkor jöjjön a Kőbánya blűűűz!

 

UI: így többször meghallgatva már egész jó

Yerblues

2009.11.02. 18:30 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Rég volt már frissítés, ez is csak "félfrissítés"-nek mondható, mivel a zenekarról sajnos nem tudok semmi biztosat. Ha jól tudom, esztergomiak, és főként Bill kapitány, és a Led Zeppelin zenéjét játsszák. Hülyeségeket nem akarok írni róluk, úgyhogy nem is írok mást, inkább hallgassátok:

 

Horda

2009.10.12. 13:45 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Hajjaj, de rég volt már frissítés :S Megpróbálok aktívabb lenni, bár nem ígérek semmit, több új honlapon és blogon is dolgozom egyidőben + a magánélet, de megpróbálok megtenni minden tőlem telhetőt. Előszöris egy felhívás, és utána jön a Horda zenekar.

Ha van zenekarod, és szeretnéd, hogy egy kicsit több ember ismerjen meg titeket, vagy csak népszerűsíteni szeretnél egy számodra kedves zenekart, küldj róla ismertetőt a blueskiraly@citromail.hu címre!

És most jöjjön a Horda!

A zenekart Pavelka Gyuszi alapította az Akela feloszlása után. Volt pár koncertjük, majd beállt a földbe a zenekar, mivel kirabolták őket, és a tagok szépen lassan elvándoroltak. Miután talpraálltak újra, még mindig volt jópár nehézség, ugyanis sokan akik beléptek a zenekarba, nem gondolták komolyan a zenélést.

Ezidáig 1 demoval és 1 nagylemezzel büszkélkedhetnek.

A zenekar külön érdekessége, hogy egyszerre 2 dobos játszik.

Fenevad

2009.09.20. 20:37 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A következő zenekar a Fenevad. A névből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy ez bizony egy Akela tribute zenekar - volt. Ugyanis feloszlottak. A zenekar akkor alakult, amikor az Akela feloszlott: 2007 október 31-én. Túl sokat nem lehet tudni az ex-zenekarról, a honlapjuk jóformán 1 bannerből és 1 képből áll. Régebben volt pár fellépésük, némelyiken maga Főnök is vendégeskedett mint énekes - vagy inkább ordibátor :) - azonban ők sem lettek világmegváltó zenekar.

 

Exon - folytatás/hibajavítás

2009.09.13. 20:32 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A mai nap kaptam egy emailt az Exon zenekar énekesétől (Hevesi János), amiben felhívta a figyelmemet, hogy olvasta a blogot, és én tévesen Exon Rock Band néven írtam róluk egy postot, és megkért, hogy javítsam ki, plusz küldött pár képet, infót a zenekarról, úgyhogy most jön még néhány fotó, és a biográfiájukból egy kis részlet.

Mellesleg kicsit dagad a mellem, mert megkaptam a blogomra az első dícséretet :D Volt már pár próbálkozásom, régebben elkezdtem írni 1-2 blogot, de nem volt túl nagy sikere - persze tudom, hogy ez sem lesz világmegváltó, nem is annak szánom, de legalább végre kiderült, hogy néhányan ismerik.

Na akkor jöjjön az Exon!

Miután elkészült az előző Exonról szóló postban említett Demo 2006 c. demó, néhány rádió - többek között Pont FM, RádióX, stb - játszott pár dalt az adásban, és vendégeskedtek is néhány adónál.

2008 július 5-én felléptek az I. Gyopárosi Rockfesztiválon a P.Mobil, Zorall, Karthago, és a Rückwartz előzenekaraként.

A felállás (2009 június óta) :

Hevesi János - ének

Vörös Viktor - gitár

Major János - basszusgitár

Suti László - dobok

Horváth Zoltán - gitár

Kapcsolat:

email: exon@exonmusic.hu

web: www.exonmusic.hu

További információk a zenekar honlapján

Végül néhány fotó a zenekar augusztus végi bulijáról:

(jobbklikk/kép mentése más néven - és máris láthatod nagyban)

 

 

 

 

Stainless Steel

2009.09.09. 19:23 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Ismét egy olyan zenekar jön, akiket nemigazán kedvelek. A banda Komárom megyei, azon belül dorogi, ha jól tudom. Egyetlen koncertjükön voltam, de épp eléggé elvette a kedvem attól, hogy mégegyre elmenjek. Ez 2005 áprilisában történt ha jól emlékszem. 3 zenekar koncertje volt ekkor, az első a Zymotic (úgytudom már nem létezik a zenekar, pedig akkor nagyon tetszettek), utána a Stainless Steel, majd az Ossian. Én az Ossian miatt mentem, de amiatt, hogy az 1. sorban tudjak lenni az Ossian alatt is, végig kellett szenvedjem a Stainless Steel-t is. Nem szokásom becsmérelni a zenekarokat, mert tudom, hogy nehéz zenélni, és főleg elérni valamit, de ami sok az sok... Kezdjük ott, hogy a zenekar énekes-gitárosa kb. úgy nézett akkoriban ki (most nemtudom hogy néz ki) mint akit most szalajtottak a plázából, és beöltöztették hogy "nyomjá' le egy metálkoncertet!". Felzselézett haj, stb... Sztem a hajzselé valahogy nem illik bele ebbe a műfajba, na de mindegy. A második dolog ami sokkolt, az az, hogy koncert előtt szépen letett a mikrofonja elé egy kottatartót, arra a kinyomtatott dalszövegeket, aztán had szóljon. A következőnél meg már nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek. Egyik dal végén elfordult, durr a kottatartó felborult. Szerencsétlen ott szedegette össze 2 dal közt a dalszövegeket.

Lehet, hogy mai fejjel már tetszene amit csinálnak, de inkább nem merészkedem meghallgatni őket újra, épp elég volt akkor.

Megjegyzem, nem akarom megbántani a zenekart (ha esetleg a zenekar bármely tagja olvassa a bejegyzést, ne sértődjön meg, és lássák be, hogy nem tetszhet mindenkinek amit csinálnak, köztük nekemsem), és nem akarok senkit elriasztani tőlük, csak szimplán leírtam a véleményem! (asszem ez lett eddig a leghosszabb post :)

 

Exon Rock Band

2009.09.01. 15:53 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Az Exon Rock Band egy 2002-ben alakult Mindszenti zenekar (azthittem már sosem tudok elvonatkoztatni a Komárom megyei zenekaroktól :D). Szinte már a blog mottója is lehetne hogy "a zenekar a megyén kívül nemigazán tudott érvényesülni". Sajnos ez erről a zenekarról is elmondható, de ez szinte minden amatőr bandánál így van. Az amatőr nálam nem azt jelenti, hogy a zenészek alig tudnak játszani a hangszerükön, mert lehet, hogy profi zenészek, mégis csak "kis szelet jut nekik a tortából", ilyen például a Vida Rock Band is (megjegyezném, a Vida Rock Band vezetője Vida Ferenc, aki annakidején a Lord egyik alapítótagja volt, aztán ha jól emlékszem 2006-ban nézeteltérések miatt kitették). Na de térjünk vissza az ERB-re!

A zenekarnak 2006-ban megjelent egy demója is. A zenekar - ha teheti - főleg 2-3 órás koncerteket ad, melynek kb 1/3 részét feldolgozások teszik ki: Hobo Blues Band, Deák "Bill" Gyula - Bill a király! :) - ZZ Top, stb...

 

Alcohol

2009.08.26. 15:24 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Eddig majdnem az összes zenekar tetszett, akikről írtam a blogban - 1-2 kivétellel.. Azonban a mostani kifejezetten szörnyű szerintem. Aki szereti őket, szerintem ne is olvassa tovább, mert nem akarok senkit sértegetni. A zenekarból az énekes a legszörnyűbb: egy kb 160 centis gizda, tetovált rekedthangú mitugrász "énekel" arról, hogy milyen jó berúgni, beszívni, fűvel-fával ba..ni. Neki biztos marha jó, de nekem csöppet más az értékrendem. Amúgy a srác hangja eléggé hasonlít Lukácséra, talán ez az egyetlen pozitívum számomra. A következő klipp szemlélteti is az "igényességet": az énekes/basszusgitáros kannásbort vedel...

 

After Rain

2009.08.26. 09:47 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Az After Rain egy 2006-ban alakult túrkevei zenekar. A zenekar 4 tagból áll, közülük talán legismertebb az ex-Akelás (jelenleg Omenes) Szíjártó Zsolt. A zenéjük számomra kellemes, pedig én nem vagyok oda a női rockénekesért. Túl nagy hírnévre nem tettek szert, de azért az Akela rajongók nagyrésze ismeri őket, annakidején Szupermen reklámozgatta az AR-t a zenekar vendégkönyvében.

 

Emeretta Rock Band

2009.08.25. 14:16 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A zenekar 2001-ben alakult, előde az Emeretta volt, tehát az Emeretta és az Emeretta Rock Band nem ugyanaz! A csapatot Héjja Gyula hozta össze, mivel megunta, hogy az Emeretta nem jut dűlőre. Azóta rengeteg helyet bejártak itthon, játszottak a magyar rock/metal zene nagy zenekaraival (Kalapács, Junkies, Ossian, stb..). Repertoárjukban ha jól tudom, csak feldolgozások szerepelnek, mint például Hobo Blues Band, P. Box, Tűzkerék...

 

Ideas

2009.08.25. 13:54 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Nemrégiben tudtam meg, hogy a szintén tatabányai Ideas zenekar nem is olyan új zenekar. Sőt! Már-már veterán! A banda 94'ben alakult meg, azóta számos változáson esett át. Ám hiába a kor, a tehetséges zenészek, de valahogy ők is csak jóformán Komárom megyében ismertek. Szerintem talán az lehet az oka annak, hogy nem annyira elismertek, hogy túl sok volt a változás. Egy zenekar pályafutását igen erősen ketté tudja törni, hogyha egy zenekarban énekescsere zajlik le, az Ideas történetében ebből pedig volt, nem is kevés.

 

Agregator

2009.08.19. 10:23 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Az Agregator szintén egy tatabányai zenekar. '97-ben alakultak, az első koncert ideje ám csak 1999-ben jött el. Azóta az országban (főleg Komárom-Esztergom megyében) sok helyre eljutottak, és a környező országokba is eljutottak. Műfaját tekintve skandináv/dallamos metalt játszanak, az élet mindennapi dolgairól szólnak a dalok. Érvényesülni nemigazán tudtak (még), de Komárom megyében nemigazán van olyan rocker, aki nem ismerné őket. Az őket ismerő emberek általában 2 részre oszlanak: vannak, akik nagyon szeretik, és vannak akik nagyon utálják őket. Kinek mi...

Cross Borns

2009.08.06. 10:26 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A Cross Borns szintén egy Komárom megyei zenekar, és nem is fiatal már! A csapat 1997 óta küzd, de érvényesülni még nemigazán tudtak. Volt pár nagyobb koncertjük, voltak már a Szigeten is, de igazi elismerést még nem értek el. Próbálkoztak már szimfónikus koncerttel is, volt is nagy visszhangja (pozitív), de még ez sem hozta nekik el a "világsikert". Stílusban én az Alhanához tudnám hasonlítani leginkább, bár őszintén szólva, nekem az Alhana jobban tetszik (jobbanmondva már csak tetszett, mivel feloszlottak..).

 

Invader

2009.08.05. 18:10 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Az Invader zenekart egy Ossian koncert alkalmával ismertem meg még 2 éve. Az Ossiannak a PeCsában volt a szokásos évi bulijuk, és az egyik előzenekar az Invader volt. Baromira tetszett, eszméletlen hangulatot csináltak. Tavaly a Kalapács zenekarral turnéztak együtt, most pedig hol önálló koncerteket adnak, hol fesztiválokon lépnek fel. Őszintén szólva, nekem sokkal jobban tetszett a zenekar, amikor Tüdő énekelt, és nem Nahi. Nincs rossz hangja Nahinak sem, ám én valahogy nem bírom annyira, meg szerintem egy zenekarnak igencsak be tudja adni a kulcsot az, ha énekescsere történik. Persze ez sem mindig igaz, de nekem így már nem tetszik annyira a zenekar, inkább a régi Invadert szeretem. Sajnos nem találtam tőlük semmi videóanyagot a neten, úgyhogy legkönnyebben úgy tudjátok megismerni őket, ha elmentek 1 koncertjükre ;)

Fekete Sereg

2009.08.05. 16:34 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A Fekete Sereget egy fesztivál keretében ismertem meg. Akkoriban annyira nem fogott meg a zenéjük, de semmiképp sem mondtam rossznak. Aztán pár év múlva a neten találtam tőlük pár koncertfelvételt, akkor viszont nagyon megtetszett, meg is szereztem az összes albumukat. Egy ideig nagyon szerettem őket, beleillettek az akkori világszemléletembe és lelki világomba. Most sem mondom, hogy rosszak, csak már nem látom sötéten a világot, ahogy ők, úgyhogy mást hallgatok inkább, ennek ellenére minden elismerésem az övék, és ha lenne a közelben koncertjük, szerintem mindenképp elmennék. Megjelent már 5 lemezük, koncertezgetnek, de megbecsülésből szerintem jóval kevesebbet kapnak, mint amit megérdemelnének. Az biztos, hogy a koncerteken fergeteges hangulatot tudnak csinálni, nemcsoda, hisz nagyon jól zenélnek, és szerencsére nagyon közvetlenek a rajongókkal is, ellentétben sok más zenekarral.

 

Kovbojok

2009.08.05. 15:08 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Ők azok, akiket szerintem nem kell bemutatni :D  Néhány éve (talán 3, nem emlékszem már) felkerült a netre a Kakadal, ami eljutott nagyon sok emberhez. Sokan mondták, hogy baromság, ilyet ők utoljára 10 évesen csináltak, stb.. De emellett rengeteg ember megszerette őket, és a "zenekar" csinálta tovább a dalait, egy gitárral, és egy kukával. Nem világmegváltó szövegeikről híresek, de szerintem jólesik néha egy kis lazulás, nemde? A zenekarnak azóta volt már pár koncertje, és lemezük is jelent már meg! Na akkor jöjjön is az én egyik kedvencem, 18-as karikát képzelje oda mindenki!

 

Vida Rock Band

2009.08.05. 10:58 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A 3. zenekar, akikről írni fogok, az a Vida Rock Band. A zenekar 2007-ben alakult, Vida Ferenc alapította meg, miután kidobták a Lordból. Nemtudom, hogy mi vezette rá a zenekart arra, hogy az egyetlen megmaradt alapítótagot kidobják, én mindenesetre sajnálom Vidát. Sok energiát fektetett a Lordba, aminek meg is lett az eredménye, és 2007-ben szinte újra kellett kezdenie mindent. Sajnos a Vida Rock Band még közel sem tudhat magának annyi rajongót mint a Lord, de a fiúk nem adják fel. Nagyon jó zenét csinálnak, érdemes meghallgatni őket!

 

Dirty Dogs

2009.08.04. 21:11 | blueskiraly | Szólj hozzá!

A Dirty Dogs szintén egy Komárom megyei zenekar, pontosabban tatabányai. Róluk már jóval többet lehet tudni, mint az előbb említett Ugyse zenekarról. A zenekar nem túl idős, de van már egy nagylemezük. Nem hallottam tőlük még sok dalt, de amiket hallottam, kifejezetten a régi Pokolgépre emlékeztet. Nekem tetszik. A youtubeon rengeteg felvételt találhatsz róluk, méghozzá itt. Az én kedvencem pedig:

 

Elindult a blog...

2009.08.04. 19:51 | blueskiraly | Szólj hozzá!

Üdv!

 

Azért indítottam a blogot, mert szomorúan látom, hogy rengeteg olyan amatőr rockzenekar van, akik sokkal több megbecsülést érdemelnének, mint amit megkapnak, úgyhogy szeretném őket valamennyire népszerűsíteni. Tudom, persze, egy fecske nem csinál nyarat, de talán mégis valamennyire tudok segíteni rajtuk, hogy többen megismerjék őket.

Akkor kezdjük is az elsővel! Ugyan nemigazán lehet róluk sokat olvasni a neten, nem is igazán találtam róluk szinte semmi anyagot, de ez a feldolgozás igencsak tetszik. A zenekar Komárom-Esztergom megyei, bár lehet, hogy már csak volt, úgyhallottam, hogy a zenekar szétszéledt. Sebaj, ennek ellenére nem voltak rosszak!